Startup Weekend събира настоящи и бъдещи предприемачи

19:00, 24 сеп 18 25 2186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредното издание на на най-дълго просъществувалия Startup Weekend в България събира във Варна над 100 бъдещи и настоящи предприемачи, които ще работят под мотото “No talk, All Action!”.

В рамките на почти три дни, От 28 до 30 септември 2018 г., участниците ще могат да претворят иновативната си идея в бизнес и да получат помощ от дългогодишни професионалисти. Не е за изпускане и възможността да представят идеите си пред активни инвеститори, както и да станат част от все по-разрастващата се предприемаческа общност.

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят на Startup Weekend Varna. Допустими са сфери като mobile, health, food, education, fintech и дори разработката на физически продукти.

Водещият ще бъде Simone Demelas от Италия с опит в създаването от нулата и ръководенето на успешен бизнес на европейско равнище, както и двама бизнес ръководители – Ралица Жекова от Високотехнологичния Бизнес инкубатор във Варна и изпълнителният директор на iCard - Явор Петров.

Бъдещите предприемачи ще бъдат насочвани и подпомагани от доказани имена в бизнеса като Юлиан Сапунджиев – създател на няколко успешни технологични startup компании; серийният предприемач Михаил Милков; Свилен Тодоров от набиращите популярност Coolтия и Ribelle; доц. Сийка Демирова - експерт в инженерния мениджмънт; Цветелина Йорданова с опит в бизнес развитието; ръководителят на програмата за дигитален маркетинг и уеб дизайн във ВСУ „Черноризец Храбър” доц. Веселина Спасова и Николай Николов от Innovator – най-новият co-working space във Варна със зона за изобретатели.

Преценката за най-добре реализирана бизнес идея и кой да стане част от програмата Northeast pre-accelerator ще е на Дилян Попов и Николай Петканов от Българския център за предприемачество (BEC), Соня Николова от iCard и социалният предприемач Пламен Попов, познат най-вече с кампанията си „Аз събуждам България”.

Детайлната програма на 11-то издание на Startup Weekend Varna вижте тук.

Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Всяка година в различни точки на света се организират няколко десетки startup weekend-а, които формират международна startup общност.

Всяко едно събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама