Слънчево и топло време в понеделник

07:15, 24 сеп 18 25 1039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи. Около и след обяд най-напред в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до 15-20 м/сек. и с него ще започне да нахлува студен въздух.

До вечерта и в Източна България вятър ще се обърне от северозапад. По самото преминаване на бърз студен атмосферен фронт облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд с гръмотевици.

Към 15:00 ч. температурите ще бъдат в широк интервал от 18-20 градуса в северозападните райони до 32-34 градуса на места в източната половина от страната.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне от северозапад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта, главно по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. През по-голямата част от деня ще духа умерен югозападен вятър и температурите ще бъдат високи, но до вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури на въздуха ще бъдат 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен запад-югозападен вятър, който след пладне в ниските части ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива и по самото преминаване на студения атмосферен фронт само на отделни места краткотрайно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник времето ще остане доста динамично, ветровито и с рязко понижение на температурите. Студеният въздух ще обхване страната. Дневните температури няма да надхвърлят 15-20 градуса. Облачността ще е променлива. Само на отделни места преди обяд, главно в източните райони, все още ще превалява дъжд.

През нощта срещу сряда вятърът временно ще отслабне, в котловините на Западна България ще стихне и сутринта ще има условия за слаби слани - минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, по Черноморието до 12 градуса. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток.

В сряда облачността ще е променлива. Дневните температури ще са между 14 и 19 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама