АПИ със съвети за алтернативни пътища след трите почивни дни

07:30, 24 сеп 18 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенция "Пътна инфраструктура" съветва водачите да използват алтернативни на магистралите пътища след трите почивни дни заради очаквания интензивен трафик и извършването на ремонтни дейности по аутобаните.

АМ "Тракия"

В понеделник ще се въведе ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан Стара Загора от км 168 до км 208 км поради неравности на пътната настилка.

На АМ "Тракия" движението се осъществява двупосочно в платното за София при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас поради ремонт на съоръженията. На 24 септември ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53 км, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилкаи извършване на ремонтни дейности.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.
Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път III-8402 Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път I-8 Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 - с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;
от пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" се отбива по път III-8402 Виноградец - Карабунар, път III-3704 Бошуля - Пазарджик, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;
от пътен възел "Калугерово" на АМ "Тракия" се отбива по път III-803 Динката - Драгор, път II-37 /Пазарджик/, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София.

АМ "Хемус"

Заради очаквания интензивен трафик след трите почивни дни утре, 24 септември, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.

В момента на АМ "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София.

Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път I-1 София - Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.

За улеснение на трафика през Владая - по път I-1 (Е-79), на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Утре - 24 септември, от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните направления:

автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата";
път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП "Калотина" - София;
път I-9 Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас - Царево.

Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама