КЕВР обсъжда поскъпването на природния газ с 14%

07:50, 25 сеп 18 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поскъпването на природния газ с 14% от октомври ще бъде обсъждано в Комисията за енергийно и водно регулиране. Заради скока на синьото гориво ще има увеличение и на цените на парното и топлата вода.

Дебат около предстоящото поскъпване на газа днес едва ли ще има, тъй като разчетите на енергийния регулатор съвпадат с тези на Булгаргаз. Така най-вероятно през следващото тримесечие 1000 кубически метра газ ще се продават за около 457 лева без ДДС и акциз, както и без таксите за достъп и пренос.

Увеличението на цените идва като резултат от скока на петрола на международните пазари и от своя страна ще доведе до поскъпване на топлоенергията.

Според регулатора от началото на отоплителния сезон парното и топлата вода трябва да поскъпнат средно за страната с 8 на сто. Увеличение на цените с около 7% имаше и от юли. Единствено при цените на тока промяна няма да има, тъй като Комисията за енергийно и водно регулиране успя на намери резерви в системата чрез Фонда за сигурност на електроенергийната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама