Наддават за концесията на "Арена Шумен"

15:45, 25 сеп 18 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

60 000 лева на година да е концесионната такса за многофункционалната зала „Арена Шумен", гласуваха днес членовете на Икономическата комисия. Това предложение те ще внесат на предстоящата в четвъртък сесия.

Концесията за тенис кортовете да остане 12 000 лева годишно, както е записано в Плана за действие за общинските концесии. Заместник-кметът Росица Антонова разясни, че това, което е записано като срокове за концесията на двата обекта и консеционното възнаграждение, е само план. Председателят на Икономическата комисия Иван Ламбов обясни пред БНР аргументите на съветниците да предложат промяна в годишната концесия за зала „Арена Шумен“.

"Вече разбрахме от администрацията, че тези заложени финансови параметри не са определящи за това каква ще бъде стойността на концесията, но според мене е по-логично да бъдат такива тези параметри, каквито аз ги предложих, защото в този план фигурират два обекта. Единият е тенис кортовете, който иска допълнителна инвестиция, а другият обект е многофункционалната зала, който не изисква допълнителна инвестиция. Смятам, че е по-логично да бъдат такива именно параметрите", посочи той. 

Самото концесионно възнаграждение, както и срокът за концесия,  ще се определят с обявяването на процедурата, когато Общинският съвет реши да открива процедура по предоставяне на концесия, уточни заместник - кметът по икономическо развитие Росица Антонова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама