Шефът на МВР-Шумен: И друг път е имало сигнал за скандал между роднините в Каспичан

09:45, 27 сеп 18 25 1483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Получавали сме сигнал през 2015 година за скандал между роднините. Става въпрос за къщата. Убиецът тогава блъска бития, който пада на земята. Тогава е предупреден да се реши проблема по съдебен начин. Бил е затворен човек, злоупотребявал с алкохол, заяви по Нова телевизия шефът на полицията в Шумен Алчън Ясин.

Спор за имот между роднини е основният мотив за четворното убийство в Каспичан, предаде bTV. 

Вчера в къща в Каспичан бяха открити четири тела. Полицията задържа съсед и роднина на убитите - всички членове на едно семейство. Убиецът е пенсионер, живее от три години в Каспичан, като по данни на близки и познати не е контактен и често употребява алкохол.

Четворният убиец скрил дрехите си в пералнята и се готвел да ги пере. Не е ясно защо е отключена агресията.

Убити са мъж на 81 години, съпругата му на 70 години, както и техните две деца – мъж и жена. Престъплението е много жестоко, по всяка вероятност деянието е извършено с брадва и нож, каза директорът на областната полиция в Шумен старши комисар Ялчън Расин.

Извършителят е направил пълни самопризнания и е съдействал на служителите на реда. „Показа къде е оставил дрехите, къде е оръжието, с което е извършил това деяние”, каза Расин.

Кметът на Каспичан Милена Недева заяви, че целият град е потресен от случилото се.

„Семейството беше добре познато – дъщерята е медицински работник, майката беше председател на един от пенсионерските клубове в града, активен самодеец, участва винаги в събития от културния календар на общината. Затова е много трудно да се приеме подобно нещо”, разказа Недева.

Общината ще поеме погребенията на четирите жертви. В Каспичан ще бъде обявен и ден на траур.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама