Есента - сезонът на любовта

17:00, 27 сеп 18 / Любопитно 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лятото свърши, настъпи есента и това натъжава много хора. Но есента е не по-малко приятен сезон, който също има своето очарование.

Ето пет факта, които най-вероятно ще ви убедят, че есента е сезона на любовта.

Страстите се увеличават през есента

Нивата на тестостерон на мъжете и жените са най-високи през есента. Според учените това е наследство от древните инстинкти за размножаване или намаляващата светлина някак си увеличава нивата му.

Мъжете стават романтични

Изследователите са установили, че по време на по-хладните месеци мъжете са по-склонни да се гушкат с любимите си и да гледат романтични комедии. Чувството на студ активизира копнежа за топлина и комфорт с другите.

Жените разпалват желанията на мъжете още повече

Британско проучване сочи, че мъжете смятат жените за по-атрактивни през есента. Това е така, защото през лятото жените ходят доста разголени, мъжете не полагат много усилия за развихряне на въображението си. А през есента дамите са по-облечени, но не твърде много, както през зимата. Следователно фантазиите на мъжете се развихрят повече.

Статусът във фейсбук се сменя

Проучване на Фейсбук показва, че през есента любовният ни статус е по-вероятно да се промени. Така тези, които са били в статус „необвързани“ го променят на „обвързани“, а обвързаните на статус „сгодени“.

Tиквата увеличава мъжкото либидо

Тиквата е афродизиак, който увеличава потока на кръвта в мъжкото достойнство на силния пол до 40%. Учени от Чикаго са установили, че дори само миризмата на тиква, може да подпомогне за възбудата на мъжете.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама