Осъдиха на 12 години затвор мъж, убил жена си с нож в сърцето

14:00, 27 сеп 18 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 12 години лишаване от свобода при строг режим съдът в Търговище осъди Христо М. за предумишленото убийство на жената, с която живеел на семейни начала и от която има син.

Присъдата на 40-годишния мъж е постановена при условията на съкратено съдебно следствие. Заради процедурата съдебният състав наложил 18 години лишаване от свобода на Христо, след което намалил размера на наказанието му с една трета.

Убийството е било извършено на 26 юли тази година в село Макариополско. 33-годишната жертва и Христо живеели на семейни начала в лознишкото село Трапище от три години. 

След поредния побой с овчарска тояга 33-годишната жена напуснала дома на Христо и се изнесла при сестра си в село Макариополско. Възнамерявала да вземе сина си и да заживее завинаги в селото, далеч от своя насилник.

В нощта на убийството подсъдимият отишъл в дома на сестрата на съжителката си, провел разговор с нея, но тя отказала да се прибере при него.

След отказа Христо решил да я убие. Взел нож, върнал се в къщата на сестрата на жертвата под предлог, че иска цигара, насочил се към спалнята и забил ножа в сърцето на жена си.

33-годишната жена успяла да каже само, че умира. Смъртта й настъпила бързо от остра кръвозагуба, причинена от прободно-порезното нараняване на сърцето.

След убийството Христо изхвърлил ножа и останал да спи при свой роднина в селото. След задържането му назначената съдебно-химическа експертиза установила 1,54 промила алкохол в кръвта.

С присъдата съдът е уважил и граждански иск в размер на 80 000 лева за детето на жертвата и подсъдимия.
Съдебният акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама