Калоян Паргов с пет въпроса към управляващите в СО по темата "Образование"

18:30, 27 сеп 18 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет въпроса постави лидерът на БСП-София Калоян Паргов на управляващите в Столична община по темата "Образование". Той очаква отговори на част от тях още на следващото заседание на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, на която е заместник-председател.

Общинският съветник от БСП настоя да бъде направена и представена пред членовете на комисията справка за отпадналите от училище деца. Той очаква информация и за това какви са били проблемите с приема в детските ясли и в първа група на детските градини за тази година.

"Настоявам заместник-кметът Тодор Чобанов да информира също така за ремонтите в училищата на територията на Столична община”, каза Калоян Паргов.

“Очаквам да ни запознае с актуалното състояние на ситуацията и дали се очакват закъснения с приключването на тези ремонти. Много е важно и да информира какъв е контролът за качеството на изпълнението им. Защото вече имаме сигнали за недобросъвестно изпълнение на ремонти в определени училища. Освен това очаквам информация, свързана с предстоящото реализиране на програмата за преминаване на едносменен режим в училищата - кога се очаква да се случи и готови ли са всички училища в София", каза още общинарят.

Калоян Паргов повдигна и темата за публикуваното преди дни изследване на "Евростат", което показа, че София е на последно място по удовлетвореност на гражданите от образованието и материалните условия в училище от всички европейски столици.

"Столична община отделя много средства за образование и подобни резултати са меко казано неприемливи”, смята той. За него обаче те не са неочаквани, тъй като “превръщането на образованието в услуга, няма как да не доведе до подобен резултат”.

“В крайна сметка образованието е обществено благо, което трябва да осигурява равен старт на всички деца. Затова настоявам с колегите от Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие да разгледаме тези резултати и да обсъдим какви мерки можем да предприемем", заяви още Паргов.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама