РИОСВ-Пловдив провери нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Цалапица

18:45, 27 сеп 18 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ-Пловдив се самосезира за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в североизточната част на село Цалапица. Експерти от инспекцията са извършили спешна проверка по сигнал на в. „Марица“ за замърсяване на местността Бобевица и са констатирали, че нерегламентираното замърсяване е на площ около 7-8 дка със смесени отпадъци (битови, строителни, едрогабаритни и др.).

Екоинспекторите са дали предписание да се почисти нерегламентираното замърсяване. Срокът за изпълнение, даден на кмета на община „Родопи“ е две седмици. От екоинспекцията ще бъде осъществен последващ контрол във връзка с предписанието.

Кметът на Цалапица коментира в публикацията, че „най-близкото сметище в района е това в Първенец“. В Първенец има площадка за третиране на строителни отпадъци, а не за депониране, което показва липса на информираност, уточняват от РИОСВ-Пловдив.

От РИОСВ ще дадат предписания на кметовете на населените места в Пловдивска област да изградят площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от граждани, както и за провеждането на реални информационни кампании за популяризирането им.

РИОСВ-Пловдив напомня, че за чистотата на населените места отговарят кметовете.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама