Обявиха резултатите от проверката на блок в ''Красно село'' заради хилядите левове вода

16:55, 27 сеп 18 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Софийска вода“ обяви резултатите от задълбочената проверка в ж.к. “Красно село”, бл. 200, вх. Д и вх. Е. Не са намерени течове по вътрешната ВиК инсталация. Липсват и следи от нерегламентирано включване към водопроводната инсталация.

"Софийска вода" ще направи корекции на сметките на потребителите за общи нужди от началото на годината и те ще бъдат анулирани.

Жителите на столичния блок дължат колосалната сума от 75 000 лева за вода. Това показали последните изравнителни сметки.

Дружеството вече осигури възможност за дистанционно отчитане на общия водомер. Чрез него в реално време ще могат да се следят показанията. Така, при евентуална осезаема разлика в консумацията, веднага ще могат да се вземат мерки. 

Експерти от „Софийска вода“  се срещнаха на място с живущите. Те бяха информирани за резултатите от проверката и за корекциите на сметките.

Настоящият случай в бл. 200 на кв. “Красно село” е прецедент. Въпреки това “Софийска вода” предприе необходимите мерки, за да избегне подобни казуси в бъдеще. Дружеството направи промени във вътрешните процедури за работа. Те ще позволят занапред да се реагира по-бързо и да се предприемат превантивни и навременни мерки в такива ситуации.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама