Властите в Хюстън се противопоставят на идея за публичен дом с роботи

21:00, 28 сеп 18 / Любопитно 25 1507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадска компания, която иска да отвори "бардак с роботи" в Хюстън, се сблъска с неодобрението на градските власти и представители на граждани, съобщи Асошиейтед прес.

Кметът Силвестър Търнър заяви, че служителите му преглеждат разпоредбите, за да проверят дали такъв бизнес отговаря на изискванията за безопасност и обществено здравеопазване. Той каза, че няма намерение да се изявява като "морална полиция", но не иска в града да започва такъв бизнес, предава БТА.

Канадската компания "Кинки Ес долс" обяви миналия месец, че ще открие "бардак със секс кукли" в Хюстън, след като от една година има подобен бизнес в Торонто.

Инспектори установиха, че няма необходимите разрешителни за преустройството на сградата за потенциалния бардак. Кметът каза, че общинският правен отдел преглежда съществуващите разпоредби, за да провери дали някоя от тях регулира подобен бизнес. Възможно е да се наложат корекции или приемане на нови разпоредби за "ограничаване или регулиране на подобен бизнес".

Организация в града, която работи срещу секс трафика, набира подписи срещу създаването на публичния дом със секс кукли.

Според адвокатката Ани Макадамс, специализирала в защита на жертви на трафик на хора, бардакът с роботи би дехуманизирал допълнително сексуалната дейност и би засилил отношението към жените като към предмети.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама