Лекувайте главоболието със секс

20:00, 30 сеп 18 / Любопитно 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Слушали сме десетки шеги на тема жена, която я боли глава, и затова отказва секс на мъжа си. Е, вероятно и ни се е случвало да попадаме в подобна ситуация, независимо от коя страна.

Но дали главоболието е най-доброто оправдание и какво всъщност губим, ако наистина ни боли глава?

Следващият път, когато усетим силна болка, подобре да посегнем към партньора си, а не към обезболяващите. Защото ефектът и в двата случая е един и същ, но в първия сценарий получаваме и голяма доза удоволствие.

Проведени са редица изследвания на тема секс и главоболие и всички са красноречиви, че палавите игри действа целебно дори и при мигрена и клъстърно главоболие.

А как става това? Много лесно! Чрез оргазъм. Когато пресечем финалната линия, в организма ни се отделят допамин, ендорфин, серотонин. Все вещества, които моментално ни оправят настроение. А и главоболието.

Освен че действа като антидепресант, сексът се представя и повече от добре в ролята на унищожител на главоболието. И то ефектът идва дори по-бързо, отколкото при аналгина. Поне това твърдят участвалите в изследване, проведено от немски учени, пише Women's Health Mag.

Затова по-добре да не се оправдаваме с главоболието, дори и то да не е измислица. Трябва просто от повод за отказ да стане повод за секс. Много по-добре, нали?

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама