БСП внася вот на недоверие за здравеопазването

16:46, 29 сеп 18 / Политика 25 2821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От БСП внасят вот на недоверие към правителството на тема здравеопазване. Това реши пленумът на столетницата. Мотивът за третия вот към кабинета "Борисов-3" е обсъжданият нов здравен модел, който предложи ресорният министър Кирил Ананиев. Очаква се новият модел да реформира здравната система.

Червените веднага скочиха и атакува кабинета „Борисов-3“.

Националният съвет на БСП реши ПГ на "БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването. Това решение бе взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри. Това не е здравна реформа, а здравен геноцид.", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във официалната си Facebook страница.

БСП допълни, че се готвят за предсрочни парламентарни избори и ще направят промени в предизборния си щаб. Националният съвет на социалистите се събра днес на „Позитано” 20, за да обсъди политическата ситуация в страната, предаде bTV.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама