Провежда се състезание със самоделни колички в София

11:00, 30 сеп 18 / Любопитно 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трасе с повече препятствия и възможност за развиване на по-висока скорост обещават организаторите на състезанието със самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox. Надпреварата ще се проведе за втори път днес, 30 септември по бул. "Черни връх".

Състезанието ще започне в 12:00 часа, като общо 60 отбора ще застанат на старта. Преди да се спусне по трасето, всеки тим ще получи оценка за изобретателност на количката, както и за артистичното си представяне на платформата.

Основните изисквания към отборите са собственоръчно направените колички да не тежат повече от 80 килограма и да се задвижват единствено от силата на гравитацията. Темата на надпреварата е "България", съобщиха организаторите.

Всеки отбор се състои от максимум четирима души, като шофьорът трябва да има навършени 18 години. Позволено е до трима души да засилят количката на старта.

Победителите ще получат възможност за тест драйв с "Порше" на пистата от Формула 1 "Ред бул ринг" в Австрия. Тест драйв с KTM X-Bow ще получат вторите в надпреварата, а завършилите на трето място ги очаква акробатичен полет с парапланер в тандем с Веселин Овчаров.

Един от 60-те отбора на Soapbox2018 - Go4, участва чрез подрепата на велосипедите Pulse cycles и фондация „Четири лапи“. Четиримата участници ще се пуснат в състезанието с посланието, че трябва да спрем насилието над животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама