Еманюел Макрон почете Шарл Азнавур

10:30, 02 окт 18 / Свят 25 1273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон почете починалия на 94-годишна възраст певец Шарл Азнавур, заявявайки, че неговите шедьоври, тембъра на гласа му и уникалният му престиж ще останат живи за дълго време, съобщи АФП, цитирана от БТА.

"Французин, привързан към арменските си корени и получил признание в целия свят, Азнавур придружаваше радостите и мъките на три поколения", е написал Макрон на страницата си Twitter. "Бях го поканил да ме придружи по време на визитата ми в Ереван за срещата на върха на франкофонията, където трябваше да пее", допълва френският президент.

Въпросната среща е планирана за 10-ти и 11-ти октомври в столицата на Армения. "Споделяме заедно с арменския народ скръбта на французите", уточни президентът.

Шарл Азнавур придружи бившия френски президент Никола Саркози в Армения през октомври 2011 г. По време на посещението бе открит музей, посветен на певеца.

И бившата актриса Брижит Бардо почете Шарл Азнавур като "нашия Ас на посланиците на таланта в света". "Той беше нашият безсмъртен Ас, нашият Ас на поетите, нашият Ас на френския шансон, нашият Ас на популярността, нашият Ас на посланиците на таланта в света. Той ще остане нашият Ас...навур завинаги", е написала Брижит Бардо.
 
Шарл Азнавур почина на 94-годишна възраст в Южна Франция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама