Борисов: Държим изтребителите да бъдат нови

10:45, 02 окт 18 / Политика 25 1668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Държим изтребителите да бъдат нови, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. А и ако стане война, да имаме най-модерните самолети. Този самолет трябва да има реални шансове в случай на военни действия“, каза премиерът Бойко Борисов по повод отварянето на офертите за нов изтребител.

Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на тях.

„Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо“, добави още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът коментира и референдума в Македония. „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“, каза той.

Борисов смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети. „Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят. А ние всячески ще ги подкрепяме“, каза той.

Премиерът също така коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 милиона лева.

„Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика“, посочи той.

Борисов отрече да създава напрежение в отношенията с президентската институция. “Какво сме направили ние срещу президентската институция? Единствените, които ни нападат, са те“, каза Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама