Изложба и книга, посветени на жертвите на комунизма, показват в Кърджали

18:00, 02 окт 18 / Култура 25 1717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданите на Кърджали ще имат възможност да присъстват на две събития, тематично обединени и  разказващи за важни моменти от историята на Българияпо време на тоталитарния комунистически режим. 

На 5 октомври от 18 часа в Държавния театър "Димитър Димов" ще бъде показана фотоизложбата "Свидетели. Памет за концлагера Белене", а Нася Кралевска ще представи своята книга "България под комунизъм". Проявата е по инициатива на Гражданско сдружение "Форум"- Кърджали. 

"Изложбата е посветена на жертвите на най-големия комунистически лагер в България, просъществувал в периода от 1949 до края на 1989-а година с различни периоди от прекъсвания. Ние направихме тази изложба, обединявайки силите и желанието на три НПО - фондация "Остров Белене", културен център "Евгений Босилков-Белене" и "Истина и памет". Чрез изложбата хората могат да разберат не само как е създаден лагерът, но акцентът е върху различните групи от българското общество, въдворени в концлагера", каза разследващият журналист Христо Христов пред БНР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама