Удължаването на миглите крие и рискове

16:00, 07 окт 18 25 1512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Удължаването на миглите набира все по-голяма популярност като процедура за разкрасяване.

От нея се възползват не само знаменитости, но и жени, които искат да са с неотразим вид на коктейлно парти, сватба или просто излизане с приятели.

Процедурата представлява залепването на изкуствени мигли върху естествените. По този начин те стават по-дебели и дълги и правят очите по-изразителни и неотразими.

Съществуват различни видове изкуствени мигли. Някои могат да издържат около месец, други само няколко дни.

Удължаването на миглите е много по-популярнo сред нежната половина от населението в сравнение с удължаването на ноктите.

Специалисти напомнят, че и тази процедура крие своите рискове. Възможно е при залепването на изкуствените мигли да попадне от материала в окото, което да доведе до нараняване на ретината, инфектиране, зачервяване, сълзене, усещане за бодеж и др.

Също така при свалянето на изкуствените мигли могат да се премахнат и голяма част от естествените. Това е обратимо състояние, тъй като те отново ще израснат, но през този период миглите ще са значително по-редки, а очите ще изглеждат естетически некрасиви.

Преди предприемането на подобна форма на разкрасяване, специалисти съветват добре да се проучат рисковете и процедурата да се прави от лицензиран в областта специалист.

Избягвайте саморъчното удължаване на мигли в домашни условия. Тогава рискът от евентуални травми за очите е много по-голям, пише puls.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама