Плевен е домакин на Дните на Москва в България

15:50, 03 окт 18 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевен е домакин на прояви от програмата на Дните на Москва в България, които са до 5 октомври, съобщиха от община Плевен.

Събитието се организира от Правителството и Префектурата на Централния административен окръг /ЦАО/ на Москва и е посветено на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство. 

В рамките на Дните утре в Плевен пристигна официална делегация от Департамента по външноикономически и международни връзки при Правителството на Москва и от Централния административен окръг /ЦАО/ на Москва - побратим на Плевен, водена от Александър Малиничев - ръководител на апарата на Префектурата на ЦАО. Те са придружени и от спортна делегация.

Официалните гости бяха приети от кмета на Плевен Георг Спартански. В 11.30 ч. в конферентната зала на хотел "Ростов" бяха показани новостите в благоустройството в руската столица и филмът "Плевен: Краят на войната. Началото на Европа", посветен на Плевенската епопея.

Московската делегация и ръководството на Община Плевен поднесоха цветя пред Вечния огън до Параклиса мавзолей "Св. Георги Победоносец" и откриха приятелските срещи между млади московски и плевенски шахматисти в Актовата зала на Община Плевен.

В 17.30 ч. в галерия "Илия Бешков" ще бъде открита изложбата "Москва фестивална".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама