Главният архитект на София: Отговорността за ремонта на "Граф Игнатиев" е на всички

09:35, 05 окт 18 25 1883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Отговорността е на всички хора по веригата. Освен възложител, има проектанти, надзорници и строители", каза главният архитект на София Здравко Здравков в ефира на Нова телевизия. Той коментира напрежението и недоволството на гражданите от ремонта на улица "Граф Игнатиев" в столицатат, което се фокусира и върху новия облик на градината пред църквата „Свети Седмочисленици”. Критиките са заради поставените нови плочи на емблематичното за столицата място.

Главният архитект обясни, че проектът е изключително консервативен по отношение на цветовете. По този начин фокусът ще остане върху самата сграда на църквата.

"Ще държим на изпълнението на проекта, за който сме си заплатили. Ще изискаме качествен продукт", каза Здравков. Той беше категоричен, че ако има разминавания в изпълнението, ще бъдат наложени санкции.

Здравков апелира темата да се коментира отново след представянето на изцяло завършения продукт.

Той добави, че за ремонта са избрани два вида настилки - гранит и бетонни павета. Гранитът ще бъде разположен основно по площадите "Гарибалди" и "Славейков". За останалата част ще бъде използвана бетонна настилка. Продуктът е направен след архитектурен конкурс, в който участва жури от специалисти. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама