Над 350 души са ранени при сблъсъци в Газа

09:23, 06 окт 18 / Свят 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на ранените при сблъсъците с израелската армия на границата на ивицата Газа и Израел в петък достигна 376 души, други петима са загинали, заяви пред РИА Новости представител на здравното министерство на анклава Ашраф ал-Кидра.

Според Палестинското министерство на здравеопазването са били хоспитализирани 192 души,като седем от тях са тежко ранени. Сред жертвите има и момче на 12 години.

От края на март в ивицата Газа продължават протестните акции под името "Великият марш на завръщането". Те редовно стигат до кървави сблъсъци с израелската армия. От края на май месец палестинските екстремисти и израелската армия вече обмениха ракетни атаки и въздушни удари четири пъти, но всеки път, когато ескалацията нараства, Египет и ООН, които разработват проект на дългосрочно решение на проблема с Газа, успяват да я потушат.

По последна информация израелските сили са застреляли трима палестинци, включително 13-годишно момче, съобщиха от министерството на здравеопазването в Газа.

От министерството заявиха, че момчето е простреляно в гърдите, един 24-годишен мъж е бил застрелян в гърба, а друг 28-годишен мъж е починал от раните си в болница.
126 души са били ранени при пожар.

Израелската армия заяви, че около 20 000 протестиращи са участвали. Те хвърляха взривни устройства и гранати към военните, които използваха сълзотворен газ , за да разпръснат тълпите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама