Ангелкова: Почти един милион румънски туристи са посетили България през това лято

12:03, 06 окт 18 25 2116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти един милион румънски туристи са посетили България през това лято. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за Дарик радио, цитирана от Агенция „Фокус.“

„За първите осем месеца на 2018-а година имаме над 6,9 милиона туристи, което е ръст от почти 6%. Само за трите летни месеца имаме над 4,4 милиона чуждестранни туристи, което е в рамките на прогнозите на Министерството на туризма. Растат и приходите от международен туризъм. Само за лятото имаме 1,2 милиарда евро приходи от чуждестранни туристи, посетили България през юни и юли месец, което е ръст от около 7%. От януари до юли имаме над два милиарда евро приходи от международен туризъм, което също е ръст от около 9%“, заяви Ангелкова.

Според Ангелкова големите туристически оператори помагат представянето на България като желана дестинация. „Когато цитираме приходите от международен туризъм, това са реално постъпленията в българската държавна хазна, а големите туроператири не са регистрирани в България“, коментира тя.
Министърът посочи, че за България туристически пазар номер едно това лято е Румъния – около един милион туристи. На второ място са гърците с около 800 хиляди туристи и трети са германците с около 700 хиляди.
„При руските туристи имаме спад с около 6% спрямо миналата година – те са около 400 хиляди“, заяви Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама