Задържаха мъжа, пребил възрастен мъж в търновското село Хотница

17:26, 06 окт 18 25 1548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, осъществени от криминалисти на ОДМВР – Велико Търново, РУ – Велико Търново и ОДМВР – Габрово стартирали веднага след като е получен сигнал за открит в помещение в стопански двор в с. Хотница 70-годишен мъж, който бил в безпомощно състояние. При извършения от дежурна оперативна група оглед са установени множество наранявания по тялото му, причинени от удари с ръце, крака и с твърд предмет. Пострадалият е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на главата, контузия на мозъка и с опасност за живота.

В хода на предприетото разследване, вчера следобед в хотел в гр. Габрово, е задържан извършителят - 52-годишен мъж от същия град. Той е криминално проявен и многократно осъждан, с 40 криминални и съдебни регистрации, основно за кражби. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. След доклад на материалите в прокуратурата, днес задържаният е привлечен в качеството си на обвиняем и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата. Подробности по реализацията съобщиха директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, ръководителят на Районна прокуратура – В. Търново Тихомир Шабов и Красимир Стайков, прокурор в Районната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама