„Хрониките на Нарния“ се разгръщат в сериал

21:00, 08 окт 18 / Култура 25 2011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Хрониките на Нарния“, приковали малки и големи пред големия екран, ще се разгърнат и в сериал.

От стриймниг гиганта Netflix са се заели с тежката задача да интерпретират култовата поредица от книги на Клайв С. Луис в нови филми и сериал.

„Чудесно е да знаеш, че толкова много хора по света очакват да видят още от Нарния и че благодарение на напредъка на технологиите приказните приключения ще бъдат съживени на екрана. Netflix изглежда най-добрата компания, заедно с която ще постигнем това и нямам търпение да поставим начало на нашето сътрудничество“, заяви внукът на автора - Дъглас Грешам.

Според договора между Netflix и компанията "К. С. Луис", стрийминг платформата ще развие класическите истории от вселената на Нарния в няколко отделни проекти. Продуценти ще бъдат Грешам и Винсент Сиебер.

"Обичаната история на "Хрониките на Нарния" резонира с генерации от читатели по целия свят. Семейства са се влюбвали в герои като Аслан и целия свят на Нарния.", коментира и Тед Сарандос, ръководител на съдържанието на Netflix.

Съществуващите към момента ленти, базирани на три от седемте книги за Нарния, преведени на 47 езика, спечелиха над 1, 5 милиарда долара. Филмът по „Лъвът, вещицата и дрешникът“ от 2005 година предизвика фурор, докато „Принц Каспиан“ и „Плаването на разсъмване“ не постигнаха същия успех.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама