БСП е готова с вота на недоверие в системата на здравеопазването

16:25, 08 окт 18 / Политика 25 1707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП е готова с вота на недоверие в системата на здравеопазването и той ще бъде внесен в понеделник следващата седмица.

Преди това обаче социалистите започват извънпарламентарни консултации с всички организации в системата на здравеопазването у нас, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

"Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички, ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите в трите им части - сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива", каза Нинова.

По повод убийството на журналистката Виктория Маринова социалистите коментираха, че този акт се случва в европейска държава, което поставя много въпроси. Според БСП, властта мълчи и омаловажава случая.

"Това, като че ли е една нова червения линия, която беше пресечена досега, български журналист не е ставал жертва на подобно престъпление. От нас зависи дали това ще бъде прецедент, срещу който ще има достатъчно сериозна реакция - и обществена, и на властта, и на всички нас или ще се превърне като, че ли в нещо нормално подобни неща да се случват в България", коментира депутатът Кристиян Вигенин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама