Експертите на РИОСВ-Шумен извършиха 94 проверки през септември

15:58, 09 окт 18 25 1365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
shturkel
shturkel

През септември експертите на РИОСВ Шумен са извършили 94 проверки на 89 обекта – 56 са планови, а 38 са извънредните. В рамките на осъществения контрол са дадени 36 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. 

Общо събраните суми от РИОСВ Шумен са 3699,66 лв., като от текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС те са 1699,66 лв. Наложените имуществени санкции и глоби са 2000 лв. Общо 1359,73 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.

Приети и обработени са 10 сигнала, като са извършени 7 проверки – за 2 сигнала са изпратени писма по компетентност и за един е направена проверка и по документи.  Спасени и изпратени в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани” – Стара Загора са 3 птици от видовете „Домашна кукумявка“, „Тръстиков блатар“ и „Бял щъркел“.

Директорът на РИОСВ Шумен е издал наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция на „Нес-Нови енергийни системи“ ООД в размер на 1000 лв. за административно нарушение – изхвърляне на отпадъчни води в дъждовен канализационен колектор, заустващ във воден обект (язовир).

През месеца е издадено и наказателно постановление, с което е наложена текуща месечна санкция на „Алкомет“ АД в размер на 292 лв. (на основание чл. 69, ал. 1 от ЗООС) за наднормено замърсяване с отпадъчни води.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама