Младен Маринов: Има ДНК на Северин по трупа на Виктория

09:15, 10 окт 18 25 2973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Има наличие на ДНК материал на 21-годишният Северин Красимиров по трупа на Виктория Маринова. Има ДНК материал върху дрехите му от жертвата и него. Има негов ДНК материал и върху жертвата", каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

"В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата", каза още Маринов.

Той съобщи още, че Северин има криминална регистрация то 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма.

"На лицето са повдигнати две обвинения – за изнасилване и за умишлено убийство, извършена с особена жестокост", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

По обвинението за изнасилване законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

По второто обвинение - умишлено убийство, Северин го грози от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

"Не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Работи се по всички версии", каза Цацаров.

На въпрос знае ли се какви са мотивите за убийството главният прокурор Сотир Цацаров отговори, че това е спонтанно нападение с цел сексуално посегателство.

„На този етап няма свидетели, които са да преки очевидци на тежкото престъпление“, обясни Цацаров във връзка с появилата се информация, че има свидетел.

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е вярно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други държави или е някакъв изолиран случай”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия. Мъжът е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас. В Германия живее и майката на извършителя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама