Предвиждат създаване на обща индустриална зона между Сливен и Ямбол

10:00, 10 окт 18 25 2630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Сливен предвижда промени в статута на земеделски земи в района автомагистрала „Тракия“, за да може върху тях да се изграждат индустриални обекти. Това съобщи кметът Стефан Радев, по повод проекта за обща индустриална зона между Сливен и Ямбол. Терените ще влязат в общия устройствен план на зона и така при инвеститорски интерес ще има възможност за бърза смяна на статута, на избраните терени.

„Икономическа агломерация между общините Сливен и Ямбол е най-добрия вариант, а не просто едно място, на което може да се инвестира“, заяви кметът Стефан Радев. Повод за коментарът му бе първоначалното предложение общата индустриална зона да бъде изградена на територията на бившето летище „Бършен“ край Сливен.

"Аз когато казвам една икономическа зона имам предвид цялата територия, а не просто едно място, където може да се инвестира. Цялата територия на двата града да бъде разглеждана като една икономическа агломерация, която работи като един икономически организъм."

Кметът Радев каза още, че ще продължава да настоява за разширяване на пътя между Сливен и Ямбол, защото този проект има икономическо и комуникационно значение за двата града, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама