Ученичка от Кърджали представи града на престижно състезание в Братислава

13:45, 10 окт 18 / Култура 25 1974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученичка от Езиковата гимназия в Кърджали се справи блестящо на Международния финал по дебати на немски език в Братислава.

От 18 до 20 септември в Словакия под патронажа на президента на Словашката република Андрей Киска, се проведе кулминацията на състезанието по младежки дебати на немски език.

Общо 24 победители от 12 европейски страни гостуваха цяла седмица в словашката столица, за да премерят сили и да изразяват компетентно и убедително мнения и становища на немски като чужд език.

Международни младежки дебати е международен проект, в който български ученици участват за пръв път. Предмет на състезанието е дебатирането на немски език по теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешки права, история и Европа. Ученичката Лия Стамболиева от Езиковата гимназия получи покана от организаторите и ръководителите на проекта да участва в журито на прдстоящия училищен финал на състезанието. 

България беше представена от Лия Стамболиева и Давид Петров, ученик от ГПЧЕ „Ромен Ролан"-Стара Загора, класирали се след победи в предварителни областен и национален кръг. С умели похвати  и брилятно  владеене на немски език двамата премериха сили със своите европейски връстници, преодоляха безпроблемно своите конкуренти и достигнаха до полуфинала, превръщайки се в любимци на публиката. Дебатиращите демонстрираха отлична езикова подготовка и познания по чужд език

Лия Стамболиева се доказа със своите задълбочени знания и завидни умения да се аргументира, дебатирайки по различни общественозначими теми. Представянето на ученичката от кърджалийската езикова гимназия беше високо оценено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама