Лейди Гага за психичните проблеми: Те са като чудовище, което трябва да победиш

17:40, 10 окт 18 / Любопитно 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лейди Гага публикува открито писмо във вестник "Гардиън", в което призова за "смели действия" в помощ на страдащите от психични заболявания, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БТА.

Звездата отдаде почит на майстор-готвача Антъни Бурдейн и дизайнерката Кейт Спейд, които отнеха живота си, и сподели надеждата си да основе "ново движение", като говори открито за проблемите на психично болните.

"Самоубийството е най-екстремният и явен симптом на по-широкообхатните спешни проблеми на психичното здраве, с които засега не се занимаваме адекватно. Клеймото, страхът и липсата на разбиране увеличават страданието на болните и пречат на смелите действия, които са толкова необходими и закъснели . . .", пише звездата.

"Въпреки универсалността на проблема, рядко говорим за него открито, не предлагаме адекватни грижи и средства. В семействата и общностите често мълчим от срам, който ни казва, че страдащите от психични болести са някак си по-недостойни или че сами са си виновни", казва още тя.

Лейди Гага не крие, че се лекува от психично заболяване. Миналия месец тя разказа, че е била изнасилена, когато е била на 19 години и всеки ден е била "отчаяна".

"Никой друг не знаеше. Сякаш така се опитвах да го изтрия от мозъка си. Когато накрая излезе, беше като огромно грозно чудовище. И трябва да се изправиш срещу чудовището, за да оздравееш. За мен, с моите психични проблеми, половината от борбата в началото беше, защото чувствах, че лъжа всички. Изпитвах толкова много болка, а никой не знаеше. Затова проговорих и казах, че страдам от посттравматично стресово разстройство. Не искам да се крия", призна Лейди Гага.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама