Папа Франциск сравни аборта с престъпление на наемен убиец

16:10, 10 окт 18 / Свят 25 1017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Жените, които правят аборт, са като хора, които наемат убиец, за да реши техен проблем", каза папа Франциск пред вярващите, събрали се на площад "Св. Петър" в Рим, съобщиха ДПА и Франс прес, цитирани от БТА. 

"Как може акт, който прекъсва напъпил живот, невинен и беззащитен, да бъде терапевтичен, цивилизован или просто хуманен?", изтъкна Франциск в седмичното си обръщение, посветено на божата заповед "Не убивай!".

"Питам ви: правилно ли е да унищожаваме човешки живот, за да решим проблем", посочи светият отец. И докато вярващите отговориха в един глас "Не!", Франциск заключи: "Това е все едно да наемеш убиец, за да реши проблем".

Макар да е смятан за по-либерален от предшествениците си, Франциск не промени становището на католическата църква за семейното планиране и секса. Той обаче подчертава, че църквата трябва да се концентрира не толкова върху налагането на доктрината си, а върху достигане до онези, които са се отклонили от нея, и до хората в нужда, отбелязва агенцията.

През април лидерът на 1,3 млрд. католици в света каза, че помощта за бедните и бедстващите трябва да е също толкова важна като борбата срещу абортите.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама