Следовател: Северин Красимиров е извършил убийството сам

10:00, 11 окт 18 25 1459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишният Северин Красимиров е убил Виктория Маринова сам. Това каза пред Нова телевизия дългогодишният следовател и адвокат Людмил Рангелов.

„Примитивният човек не мисли така, както ние. Той действа по животински инстинкт, за да удовлетвори в случая един свой нагон. Страхът от наказание и възмездие идва по-късно и той се стреми да го избегне. Преди извършването на деянието тази мисъл не го занимава”, коментира следователят.

Той обясни, че най-вероятно наказанието за Северин Красимиров ще е 30 години затвор.

„Самите разпоредби по Европейската заповед за арест задължават българският съд 20 години, след като е започнал да изтърпява наказанието, задължително да преразгледа неговото положение”, поясни Людмил Рангелов.

„Начинът на извършване на престъплението до голяма степен дава възможност да се разчете какъв трябва да е профилът на извършителя. Очевидно оперативните служби са се насочили правилно към възможния контингент от извършители и са реагирали бързо”, коментира още Рангелов.

Според него шумът по случая в световните медии е бил излишен, прекален и необоснован заради обстоятелствата около престъплението. А именно - от самото начало е било ясно, че убийството на Виктория Маринова не е свързано с работата й.

Жителите на ромския квартал в Русе пък не вярват, че Северин сам е извършил бруталното престъпление. От полицията също има  информация, че се издирват още съучастници и помагачи на Северин.

Пред bTV Илиян, един от живеещите в махалата, заяви, че е скрил близките си, тъй като се страхуват, че ще влизат в квартала им.

„Заканват се, че ще пребият всички. Снощи телефоните бръмчаха. Махнах си цялото семейство”, каза Илиян, който дори призна, че е въоръжен.

„Заради един изрод не сме съгласни да пострадаме всички”, категоричен беше той.

Илиян твърди, че Северин не е бил сам и е имал съучастници. Той обаче не посочи кои са. „Той не е единственият извършител, той е 20 кг с мокри дрехи. Това убийство не е станало оттук – оттам, това си е организирано. Тези, които са дошли да го вземат с колата, знаят за какво са го направили”, заяви Илиян.  „Не може това момиче да отиде там и по случайност да я хванат”, твърди той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама