CineLibri гостува в Стара Загора

17:40, 12 окт 18 / Култура 25 1711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тазгодишното издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri в Стара Загора ще се проведе между 13 и 20 октомври в Регионална библиотека "Захарий Княжески" и ще предложи 4 специално подбрани филмови заглавия. Старт на кино-литературното приключение дава най-нежният български филм - „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев. Прожекцията е на 13 октомври от 16:00 ч.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й превъплъщения и ще се състои под мотото „Любов между редовете”. В Стара Загора ще бъде излъчен и филмът „Извън пътя” на Николай Волев, една история за алхимията на творческия процес, неочакваната близост и чудото на вдъхновението. Специално внимание заслужава аржентинското заглавие „Има ли любов, има и омраза”, ексцентричен трилър, който се колебае на границата между детективската пародия и романтичната сатира. На 20 октомври от 16:00 ч. старозагорските зрители ще могат да видят изисканата екранизация на романа „На плажа Чезъл” със Сърша Ронан и Били Хауел.

Допълнителна информация за филмите и екранизираните книги ще намерите на официалната интернет страница на фестивала www.cinеlibri.cоm и в съответното фейсбук събитие.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Виваком, Джеймисън, Уникредит Булбанк, Катаржина Естейт, Нескафе, Мкар София, България Еър и множество партньорски институции, които са обявени тук www.cinelibri.com. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама