Повдигнаха две обвинения на инспектора от БАБХ, отглеждал канабис

09:35, 12 окт 18 25 1440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две обвинения са повдигнати на инспектора от Българската агенция по безопасност на храните, който беше хванат, че отглежда марихуана.

В негов имот в Шумен бяха открити близо 380 килограма марихуана. Той ползвал къща като сушилня, а плантацията му била в труднодостъпна местност в близко село. За да полага грижи за културата, мъжът ползвал информация от интернет, а имал и подходящи инструменти. Така успял да отгледа марихуана с височина близо 4 метра.

„Повдигнати са му 2 обвинения. Едното е за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – марихуана. Предвижда се наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Другото обвинение е за отглеждане на марихуана без надлежно разрешение по закона”, обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор в Шумен.

По думите й инспекторът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, предстои внасяне в съда на искане за „задържане под стража”.

„Това е най-голямото количество, намирано в Шумен през последните години”, заяви ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама