Цветанов: Уважавам Йончева като журналист, но вече няма обективност при нея

13:04, 12 окт 18 / Политика 25 1601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Уважавам г-жа Елена Йончева като разследващ журналист до момента, до който не се занимава с политика. Защото вече няма тази обективност във всичко, които беше изговорено от нея през всички тези месеци, участвайки в нейната ПГ и не смятам, че някъде съм я обидил по начин, по който тя действително да се възползва от тази си правна възможност. Но това е нейно право, нека си направи тя съответните искания." Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, след като соцдепутатката Елена Йончева обяви след скандал в студиото на bTV, че ще го съди:

"Ще съдя Цветанов и Добрев за клевета, те в продължение на месеци говорят клевети по мой адрес, неща, които нямат нищо общо с действителността и съм сигурна, че тези двама души ще бъдат осъдени."

Всеки има правото да твърди каквото си иска. В страната има разделение на властите и всеки може да потърси правата си в съда или в компетентна институция, която има отнашение, като комисията по дискриминация, коментира Цветанов. В тази връзка - нека бъдем малко по-позитивни, а не само да излизат новини от парламента за омраза и разделение, допълни той.

Цветанов обясни, че не знае за структура за поръчка на неудобни кметици.

„Може би БСП имат подобно. Защото аз си спомням много добре периода, в който действително тяхната подобна структура работеше много силно за дискредитирането на ГЕРБ и моето лично дискредитиране и факт за това е анонимният сигнал до прокуратурата за неща, за които никога не съм вярвал, че някой е сподобен да ги направи. Но те направиха така, че заведоха дело, че съм подслушвал, а се установи, че всъщност техниката няма софтуер за подслушване. Но разбира се всеки е в правото си да говори и твърди каквото поиска. Аз съм човек, който винаги уважава свободата на всеки да се изказва по свой начин. Но все пак нека да се придържаме към някакви определени норми“, апелира Цветанов.

"Всеки е в правото си да говори и да твърди каквото си иска. Аз винаги съм уважавам свободата на всеки да се изразява по своя си начин, но все пак нека се придържаме към някакви определени норми и да не минаваме в полето на невъзможността след това да се поздравяваме в парламента като нормални хора", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама