Смолян отбелязва Освобождението си с богата програма

15:45, 12 окт 18 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, се дава начало на празничната програма, с която ще бъде отбелязана 106 годишнината от Освобождението на Родопите и Празник на Община Смолян. Съвместна изложба на Ружко Челебиев и Асен Трампов - „Проекти и реализация на стенописи и дърворезба“, е първото мероприятие, което ще се проведе от 17.30 часа, в Художествена галерия – Смолян.

За утре е предвидено Областно математическо състезание „Стоян Попратилов“, посветено на 106-тата годишнина от Освобождението на Родопите, което ще се проведе в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян от 10.00 часа. По същото време на площад „Свобода“, Стар Център и горски парк „Амзово“ ще се състои поход в чест на Освобождението на Родопите. 

В понеделник ще се открие XV-то издание „Родопски занаяти“ – изложба-базар от 18.30 часа, в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, Зала 1 като след това следва и концерт представяне на новия албум на Веселин Маринов „Представи си…“

.„Звезди на българското кино“-честване 90 години от рождението на Рангел Вълчанов и 95 години от рождението на Апостол Карамитев ще се състои в сряда от 18.00 часа, в НЧ „Балкански просветител-1871“, кв. Райково. От 19.00 часа, в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, Зала 1 ще се състои спектакълът „Ами сега!!!“ с участието на Красимир Ранков.

В четвъртък от 12.00 часа ще открие и XV Туристическо изложение „Планините на България-гостоприемство в четири сезона“ – Смолян, като мероприятието ще е във фоайето на Родопския театър.

За същият ден е предвидено и откриване на Пазар на земеделски продукти от 14.00 часа, на площад „България“ , а на площад „Свобода“ ще се проведе Ученическа лекоатлетическа щафета „106 години от Освобождението на Родопите“.

В , Регионален исторически музей „Стою Шишков“ от 17.00 часа ще бъде открита и изложба - „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът“. За четвъртък е предвиден и концерт-спектакъл – 40 години от основаването на Детска градина „Слънце“ – Смолян, който е от 17.00 часа в Зала 1 на театъра. В петък от 17.30 часа, във фоайето на Общинска администрация – Смолян ще бъде представена изложба „Да покажем красотите на община Смолян в календар“. 

В събота ще бъде честван празникът на 101 Алпийски полк, като в програмата са включени благодарствен молебен, тържествено събрание и награждаване на военнослужещи от 101 Алпийски полк, концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част със специалното участие на Орлин Горанов, Росица Кирилова, Бойка Дангова, Сънни, Таня Дупаринова, Формация „Армейска песен“, Фолклорна формация „Ладена“, Танцов състав „Алгара“.

На 21 октомври /неделя/ е и кулминацията на тържествата. За тогава са предвидени панихида за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, поднасяне на венци и цветя пред Паметника-костница на връх Средногорец, като мероприятията са от 14.00 до 16.00 часа.

Вечерта на Нов център ще се състои поднасяне на венци и цветя пред паметника на полк. Владимир Серафимов и Тържествена проверка-заря, посветена на 106 години от Освобождението на Родопите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама