Продават на търг бижутата на Мария Антоанета

16:11, 13 окт 18 / Свят 25 1648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бижута, принадлежали на обезглавената френска кралица Мария Антоанета, бяха показани в Ню Йорк преди официалния им търг в Женева следващия месец. Скъпоценностите са били в частни колекции през последните 200 години, съобщава Ройтерс

„Говорим за най-значимата колекция от бижута, предлагана някога на търг. Скъпоценностите, които досега не са показвани публично, ще дадат уникална представа за живота на тази фамилия през изминалите столетия“, твърдят от аукционната къща „Сотбис“.

Една от звездите на търга се очаква да бъде диамантено висящо украшение с внушителна естествена перла. Оценката на бижуто е между 1,5 и 3 милиона долара.
Участниците ще могат да наддават и за чифт перлени обеци, оценен на межуду 30 000 и 50 000 долара, както и за колие с над 300 естествени перли с оценка между 200 000 и 300 000 долара.

През пролетта на 1791-а година, крал Луи XVI, съпругата му и децата им се подготвят за бягство от Франция и Революцията. Опитът впоследствие е осуетен, а кралските бижута са изпратени в Брюксел, където пребивава доверено лице на Мария-Антоанета.

Довереникът ги приема и ги предава на австрийския император и племенник на кралицата.

Мария-Антоанета е гилотинирана на 16 октомври 1793-а година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама