В Русе започват инициативи в памет на журналистката Виктория Маринова

09:30, 15 окт 18 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обществената енергия, която обедини русенци след убийството на Виктория Маринова, прераства в различни инициативи в памет на журналистката, която приживе подкрепяше редица социални каузи и кампании. Междувременно, ситуацията в двата ромски квартала в Русе, където е живял заподозряният за убийството на Виктория, тази сутрин е спокойна, но полицейското присъствие остава, съобщи говорителят на ОД на МВР в Русе Даниела Малчева пред БНТ.

Румен Максимов е близък и колега на Виктория Маринова, и основен организатор на инициативите в нейна памет. Целта е да се продължи социалната ангажираност на журналистката с проблемите на обикновения човек, обяснява Румен.

Тази вечер трябвало да се излъчи следващия броя на предаването на Виктория Маринова. "Поемаме ангажимент да завършим предаването, което така и не успяхме да излъчим. Темата беше Хитрино и използването на отпуснатите за трагедията средства", каза той.

Близките на Виктория организират и голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й. Организаторите очакват властите да дадат съгласие събитието да се проведе в голямата спортна зала в Русе.

Друга от каузите в памет на Виктория ще е тази да има повече видеонаблюдение и осветление по крайбрежната алея, която е любимо място за спорт и разходки на местните жители.

Виктория Маринова беше член на бизнес организация за взаимопомощ в Русе. Нейни членове заявиха, че смятат да продължат начинанията на журналистката. Утре на редовната си сбирка те ще обсъдят детайлите по учредяването на фондация или сдружение в нейна памет, което ще има за цел да реализира това, което тя приживе не успя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама