Нинова: И БЛС потвърди, че предлагаме алтернатива в здравеопазването

13:15, 15 окт 18 / Политика 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финансирането на системата, кадрите и клинични пътеки, вариант за демонополизация на НЗОК. Това обсъдиха БСП и Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС).

"Постоянно се внушава на обществото от управляващите, че алтернатива няма. Желанието на БСП е да даде предложения за реформи в здравеопазването. Алтернатива има и разговорът е на масата. Предлагаме друг подход за реформи, искаме консенсус и мнения, които да предложим в парламента", заяви след срещата с БЛС председателят на партията Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Тя подчерта, че за пореден път през последната седмица е чула критика от ГЕРБ, че социалистите критикуват, но не предлагат нищо. „На срещата с БЛС чух от представител на Управителния съвет, че предлагаме нещо кардинално във „Визия за България“. БСП предлага алтернатива“, каза Нинова.

Това е последната среща на БСП със съсловните организации в сектора. По-късно партията ще внесе в парламента третия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“.

От БЛС коментираха, че са останали доволни от срещата. Разговорът е бил конструктивен и полезен. Председателят на организацията д-р Иван Маджаров отказа да коментира вота с аргумента, че не се мешат в политическите дейности, а работата на опозицията е да иска вотове, когато нещо не работи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама