Тереза Мей обяви стратегия за борба със самотата

19:00, 15 окт 18 / Свят 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей за първи път в историята на страната си обяви стратегията на правителството за борба със самотата.

„Самотата е реалност за твърде голям брой хора в нашето общество. Тя може да засегне всеки, независимо от възраст и ниво на интелектуално развитие“, заяви Мей. „Дадената стратегия е само начало на дълги и отиващи далече социални промени в нашата страна. Тя се разглежда като необходим първи етап в националната политика за изкореняване на самотата“, добави още тя.

Според документа новата практика, известна като „социално предписание“, ще позволи на лекари да насочват пациентите, страдащи от самота към социални работници, които да им оказват индивидуална подкрепа. Според авторите на стратегията това ще помогне на самотните хора да подобрят психологическото си състояние и ниво на благополучие. Премиерът потвърди, че тази стратегия ще стане възможна през 2023 г.

За тази цел здравеопазването ще получи финансиране за привличане на самотни пациенти към различни видове дейности, включително майсторски класове по култура и занимания в различни художествени групи. Предполага се, че това ще повиши качеството и нивото на живот на самотните хора. Освен това британското правителство ще отдели допълнителни 1,8 млн. паунда за увеличаване количеството достъпни обществени места, включително отварянето на нови кафенета, ресторанти и места за контакти.

Според Мей това е първият в историята документ, който съдържа „задължение на работодателя“ да се бори със самотата на работното място.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама