Европа на отечествата“ – дискусия за бъдещето пред Европа ще се проведе в София

11:45, 16 окт 18 25 1185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По покана на дясната платформа „Консерваторъ“ и „Младежки консервативен клуб“ евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде гост-лектор на дискусията „Европа на отечествата“. Тя ще се проведе на 17 октомври 2018 г. (сряда) от 17.30 ч., в зала „Средец“ на София Хотел Балкан. Входът е свободен.

В кръглата маса ще участват също така проф.р Огнян Минчев – политолог; Иван Стамболов-Сула – политически анализатор и писател; Тома Биков – политик, депутат в 44-ото Народно събрание; Димитър Стоянович – журналист, ТВ водещ и сценарист; Бойко Василев – ТВ водещ, журналист; Петър Николов – заместник-министър на образованието; Тончо Краевски – политически анализатор; а пък Харалан Александров, който е социален антрополог, ще бъде модератор на събитието.

Нуждата от такъв тип дискусия е в следствие на недемократичното отношение на европейските демократи спрямо Унгария. Всички страни членки на Европейския съюз са част от Европа и са Европа, но също така всяка една от тях е суверенна държава, която има своето право да решава политиките, полезни за своята родина.

На кръглата маса ще бъде дадено обяснено що е то „Европа на отечествата“. А въпроси като „Каква е разликата между отечествата и нациите? Какъв е консервативният поглед към бъдещето на Европа? Какви са ценностите, които трябва да изповядва Европа? Какъв е обединяващия фактор пред Европа? Защо ЕС трябва да бъде реформиран, но запазен? Какви са нашите прогнози за предстоящите евроизбори?“ ще бъдат на дневен ред сред участниците и публиката.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама