Напредва изграждането на система за видеонаблюдение в Плевен

15:00, 16 окт 18 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнението на проекта на Община Плевен по обществената поръчка за „Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение - Плевен”, напредва и в момента се реализира частта с електрозахранването.

Видеонаблюдението е от ново технологично поколение, предоставящо съвременни функционалности, с него се постига повишаване на сигурността и контрола в районите на града, подобряване на възможностите за реакция при издирване на МПС в градска среда, предотвратяване и разкриване на престъпления.

Камерите ще бъдат разпределени в 33 точки в различни зони в Плевен и ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни/изходни зони на града, паркинги, пешеходни зони и др. Системата за видеонаблюдение е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система и обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп.

Предвидени са няколко типа камери като за всеки обект са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации, гарантират възможност и за лицева регистрация с цел контрол на водачите и пешеходците.

Така например камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 km/h. Освен това поддържа „черен” списък с номера.

Мониторинг центровете ще са два - единият ще е в сградата на ОД на МВР-Плевен, а вторият в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама