Габрово търси доброволци за инициативата „Изплети топлина“

17:10, 16 окт 18 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Центърът за работа с доброволци (ЦРД) към Община Габрово се включи в благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ и от месец октомври стана координатор за Габрово на кампанията „Изплети топлина“. Доброволци от цялата страна плетат шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора, останали без дом, деца и възрастни в нужда. Преждата е от организаторите, а трудът и топлината от участниците.

Центърът за работа с доброволци е съпричастен към идеята и приканва габровци да се включат в кампанията и да дарят топлина на най-нуждаещите се с труда си. Участието е по няколко начира - да се дари прежда и/или да се изплете шал, шапка, чорапи, терлици или ръкавици. Ако някой няма прежда, организаторите на кампанията „Изплети топлина“ 7, ще му предоставят чрез Центъра за работа с доброволци към Община Габрово.

Името на всеки дарил материали и/или труд ще бъде вписано в паметната книга „Дари топлина” на Фондация „Има начин“ и ще бъде обявено официално. Кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември.

Всеки, който иска да дари прежда или да плете „топлина“, може да се обръща за съдействие към Центъра за работа с доброволци в Община Габрово, телефон 0882 442 253, e-mail: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама