Община Добрич кани своите жители да споделят как искат да променят живота си

19:00, 17 окт 18 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областен информационен център - Добрич стартира инициативата „Създай свой проект, за да промениш своята общност“. Всеки, който има идея как да подобри живота в община Добрич, може да го стори чрез специално подготвена бланка, в която свободно да опише какво иска да се промени/подобри.

До края на октомври в Община Балчик е изложена кутия и специално създадени бланки. Анкетите са достъпни и следния онлайн на адрес.

В края на месеца екипът на Областен информационен център ще обобщи всички предложения и ще ги предостави до местното ръководство, придружени с подходяща информация за възможности за финансирането им чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Проектните идеи могат да подпомогнат общинския екип при планирането и изпълнението на своите планове и програми за развитие.

Събитието е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центрове в България, наречена „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“.

От Областния инфоцентър допълват, че 30-те години Кохезионна политика ще бъдат отбелязани в цялата област с безплатно прожектиране на пет късометражни филми на европейски режисьори, част от кампанията #EUandME. Филмите „Живата староприемница“, „Oona“, „Party Animal“, „Самотникът“ и „Debut“ показват историите на млади хора, чийто живот е бил повлиян от Европейския съюз. В Балчик филмите ще бъдат прожектирани на учениците от горните класове на 25 октомври в НЧ „Васил Левски – 1959“ и ще бъдат част от националната седмица на четенето (22-26 октомври).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама