Фандъкова разпореди проверка на процедурата за ремонт на ул. „Граф Игнатиев“

13:15, 17 окт 18 25 1578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила проверка за обстоятелствата, довели до изменението на проекта за релсовия път по ул. „Граф Игнатиев“ в хода на ремонта. Инспекцията ще се направи от дирекция „Вътрешен одит“, написа Фандъкова в профила си във фейсбук.

“На 29 юни 2018 г. Специализираният експертен съвет по устройство на територията е разгледал искане от „Столичен електротранспорт“ ЕАД за необходимостта от преработка на проекта в частта „релсов път“. По реда на чл. 154 ал. 5 от Закона за устройство на територията експертният съвет е възложил изготвянето на нов инвестиционен проект, с който да се намерят решения за отводняването на релсовия път, промяна на кривите при ул. „Алабин“, така че трамваите да могат да се разминават без светофар и цялостно решение за околорелсовата еластична виброизолационна система, в съчетание с носеща конструкция тип „плаваща плоча“, което е довело до промяна на един от влаганите материали, както и изпълнение на дренажна система. Процедурата при замяна на материал е подробно разписана в Закона за обществените поръчки – изготвят се заменителни таблици и „анализна цена“. Цената на новия материал се доказва от изпълнителя и се одобрява от възложителя. Столична община заплаща реалната пазарна цена, а не оферираната за материал, който няма да бъде вложен. Обществения интерес е да не бъде платено повече за нещо, което струва по-малко, при промяна на материалите, и това е разписано като процедура в договора”, пише Фандъкова.

По-рано днес се появиха твърденията за неправомерна подмяна на материалите, при която обществената поръчка е трябвало да бъде обявена наново заради новите условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама