Терористичен акт в колеж в Крим: 10 убити, десетки ранени (ОБНОВЕНА)

13:46, 17 окт 18 / Свят 25 2297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В политехническия колеж в Керч, град в източната част на Кримския полуостров, е избухнала експлозия. По предварителна информация 10 души са загинали, а около 50 са пострадали.

Полицията в Керч е обявила за издирване заподозрян извършител на взрива в Политехническия колеж в града, съобщава lenta.ru. Според описанието, става дума за рус младеж на видима възраст 20-25 години, в дънки и зелено спортно яке.

От Руския национален антитерористичен комитет съобщиха, че става дума за експлозия на взривно устройство. Към колежа са се отправили БТР-и и военни с автомати, съобщават местни издания.

Както съобщават очевидци, експлозията е избухнала в трапезарията на техникума.

На мястото на инцидента има линейки и екипи на спешната помощ.

Владимир Путин е информиран за случилото се и е дал разпореждане федералната служба за безопасност и следствените органи да изяснят причината за взрива, съобщи неговият прес-секретар Дмитрий Песков. Наредено е тежко ранените да бъдат транспортирани във водещи болници на Русия.

По-рано първата версия за избухнал природен газ бе отхвърлена, след като предприятието за снабдяване с природен газ в Керч обяви, че сградата на колежа е била без захранване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама