15 училища в Монтана ще получат средства за безплатен wi-fi

17:30, 18 окт 18 / Култура 25 1799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средства за изграждане и развитие на безжични интернет мрежи ще получат 15 училища в област в Монтана, съобщи Трайка Трайкова - началник на Регионалното управление по образованието, предаде Дарик. Парите са осигурени с решение на правителството от 10 октомври. Близо 7 070 000 лева ще бъдат разпределени за 550 държавни и общински училища в страната.

Всички 300 начални учители в област Монтана ще бъдат обучени как да използват дигитални технологии в образователния процес, уточни Трайкова при представянето на целите на проекта. Той е пилотен за Северозапада и заради големия интерес до края на годината най-вероятно ще бъдат обучени 900 начални учители от Монтана, Видин, Враца, Ловеч и Плевен, уточни Гергана Паси - председател на Дигитална национална коалиция.

Социологическо проучване, проведено през май, сочи, че над половината от началните учители в региона се чувстват неуверени да използват дигиталните технологии в образователния процес.

В Монтана първите обучения са проведени в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия", където има вече шест компютърни кабинета и зала с интерактивна дъска.

„Практиката показва, че повечето учители нямат нужната квалификация и не ги ползват. Това е основният проблем”, счита директорът на гимназията Красимира Каменова.

Обученията дават умения на преподавателите в използване на интерактивна дъска, как да направят по-интересен традиционния урок за учениците, как да запишат видео-урок.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама