Учен от НАСА връчва награда в памет на Боян Петров на технологичен хекатон

17:00, 19 окт 18 / Култура 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мениджър на една от научните програми на НАСА ще награди победителите на NASA International Space Apps Challenge 2018 този уикенд. Най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код ще се проведе в столицата на 20 и 21 октомври в Техническия университет-София.

Д-р Дейвид Грийн, който е начело на отдела за намаляване на риска от бедствия и устойчивост, ще връчи златните медали и голямата награда заедно с приятелката на алпиниста Боян Петров - Радослава Ненова.

От Американската космическа агенция зададоха темата "Земя и Космос" за тазгодишното издание на NASA International Space Apps Challenge. Състезанието на НАСА е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да допринесат за живота на планетата Земя и Космоса.

Отборите ще имат 48 часа, за да разработят решения или приложения с отворен код, които могат да са на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

NASA International Space Apps Challenge 2018 се провежда едновременно в над 160 града в цял свят, сред които и София, Пловдив, Бургас и Русе, а българските участници в надпреварата всяка година намират място сред финалистите на световно ниво.

Повече за хакатона можете да научите на https://spaceappschallengebulgaria.eu/bg, както и на https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама