Помагат на болно дете в памет на Виктория Маринова

16:30, 19 окт 18 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен концерт в памет на русенската журналистка Виктория Маринова и в полза на 2-годишната Лори ще започне тази вечер - 19 октомври, от 19,00 ч. в зала "Дунав" в Русе.

Лори е на почти 2 години и е родена с рядко заболяване - вроден дефицит на бедрената кост. То се среща при едно на 250 000 раждания и се лекува успешно единствено в САЩ. Операцията на Лори е насрочена за 15 януари 2019 г., а стойността й след направена отстъпка е 199 200 щатски долара.

„Това е последната кауза, която организираше Вики", каза пред БНР Румен Максимов, един от собствениците на телевизия ТВН в Русе. "Всички бяхме единодушни, когато от името на Вики издигнахме апела "Направи добро на един непознат и нека той да стори същото за друг непознат, за да можем да създадем верига. А не еднократни акции, които често се превръщат в PR акции", посочи той.

Заради ангажираността на Виктория Маринова с каузата, концертът тази вечер ще бъде под надслов „Да помогнем на Лори да ходи – в чест на Виктория Маринова“. Реализирането на каузата е било едно от последните желания на журналистката, тя е участвала и в създаването на сценария на концерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама